Vandereycken: "Niet tactiek was slecht, wel de uitvoering"

Kevin Van Cutsem
| 10 reacties
Vandereycken: "Niet tactiek was slecht, wel de uitvoering"
Foto: © SC

René Vandereycken heeft opnieuw gesproken. De bondscoach verdedigde zich nog een laatste keer voor de verloren partij van zaterdag tegen Bosnië. “Niet de tactiek was slecht, wel de uitvoering.”

“Ik heb nooit gevraagd om slechte hoge ballen te geven”, zegt Vandereycken aan Sporza. “We moesten Fellaini (foto) bereiken, die de ballen zou doorkoppen. Maar die kwamen terecht bij Sonck, die er wanhopig van werd.”

“Dus niet de tactiek was slecht, wel de uitvoering”, gaat de bondscoach verder. “Ik zou daar namen op kunnen plakken, maar dat ga ik niet doen. De meeste trainers leggen de schuld bij de groep om zichzelf te beschermen. Ik doe dat niet.”
 
Wat de Rode Duivels betreft: enkel winst vanavond houdt nog zicht op WK-kwalificatie. “Veel zal afhangen van hoe we de eerste tien minuten beleven. Eigenlijk de eerste zeven minuten”, zegt Vandereycken met een knipoog naar afgelopen zaterdag.

Donderdag, na de match in Bosnië, is er een vergadering van de technische commissie. “Die meeting is al een maand geleden naar die datum verschoven, ik denk zelfs op mijn verzoek. Het is een normale nabespreking van de match en het zal niet specifiek over mij gaan,” aldus de bondscoach.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties