De Camargo en Snelders in Studio 1 op zondag

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
De Camargo en Snelders in Studio 1 op zondag
Foto: © SC

Na een week interlandvoetbal is Frank Raes terug met 'Studio 1'. Met nog zeven speeldagen te gaan komt de nationale competitie in een beslissende fase.

Gert Verheyen en Filip Joos laten hun licht schijnen over Standard - Germinal Beerschot en Lokeren - Anderlecht, twee matchen die een beter zicht geven op de verhoudingen tussen de twee overgebleven titelkandidaten. Standardspits Igor De Camargo moet geblesseerd toekijken en komt achteraf vertellen hoe hij de wedstrijd beleefde. De vierde gast is Kristof Snelders. Hij is deze week Dokter Sokker.

De in Brazilië geboren Igor De Camargo werd eind 2008 officieel Belg, met een selectie voor de nationale ploeg als logisch gevolg. De Camargo debuteerde in februari sterk tegen Slovenië, maar blesseerde zich in de thuiswedstrijd tegen Bosnië aan de enkel. Standard zal zijn spits een maand moeten missen. Het is een grote aderlating voor de Rouches in de laatste rechte lijn naar de titel, want De Camargo bewees zijn waarde niet alleen met de acht doelpunten die hij scoorde; ook zijn uitstekende mentaliteit, kopspel en tactisch inzicht verklaren zijn onbetwistbare basisplaats en statuut van vicekapitein.

Zondag om 18 uur ontvangt Standard Germinal Beerschot. Voor die match kan Standard dus geen beroep doen op Igor De Camargo en bovendien speelt ook Mohammed Sarr niet mee. Twee andere sterkhouders, Onyewu en Defour, zijn onzeker. Dat levert denkwerk op voor coach Bölöni, want Germinal Beerschot verloor na de winterstop slechts één keer, tegen Anderlecht.

Paars-wit gaat om halfnegen in Lokeren op zoek naar revanche voor de 2-3-nederlaag uit de heenmatch. Gemakkelijk zal dat niet worden, want de jongste vier seizoenen kon Anderlecht nooit winnen in Lokeren. Het wordt afwachten hoe de Waaslanders het plotse vertrek van trainer Leekens hebben verteerd.

Dokter Sokker van de week is Kristof Snelders. De spits van Cercle Brugge speelt al tien jaar in eerste klasse en heeft dus ervaring genoeg om zijn ideale Rode Duivels op te stellen. Snelders was bij FC Brussels de spitsbroeder van Igor De Camargo en zal het moeilijk hebben om zijn vriend niet in de ploeg te zetten. In de wekelijkse rubriek Binneuh! spelen Leo Van Der Elst en zijn vrienden weer een legendarisch doelpunt na. Het is aan de kijker om te raden hetwelke.

Studio 1, zondag 5 april 2009 om 23.15 uur op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties