Pellissier slaat Juventus definitief uit titelrace

Geoffrey Verbruggen
| 5 reacties

Een hattrick van Chievo-aanvaller Sergio Pellissier heeft Juventus de das omgedaan in de titelstrijd. De zenuwslag om het laatste Champions League-ticket blijft intussen duren. Genoa, Fiorentina en Roma wonnen alle drie hun partij.

Juventus moest drie punten pakken, wou het zijn kansen op de Scudetto nog gaaf houden. De bezoekers uit Verona verloren nog maar één keer in 2009 en zijn daarmee weg uit de degradatiezone. De Mussi Volanti leken ook tegen Juventus niet onder de indruk. Sergio Pellissier (foto) glipte op het halfuur door de buitenspelval, omspeelde Buffon knap en werkte beheerst af. Vlak voor de pauze scoorde de aanvaller opnieuw. Tussendoor had Chiellini de bordjes op gelijke hoogte gebracht. De verdediger van Juventus knalde een knap hakje van Camoranesi staalhard en via de dwarsligger in doel.

Al vroeg in de tweede helft stonden de Bianconeri opnieuw gelijk. Met dank aan Yepes, die het leer ongelukkig in eigen doel devieerde. Tien minuten voor tijd leek man in vorm Iaquinta de druk op de recordkampioen weg te nemen door, opnieuw na een assist van Camoranesi, de 3-2 op het bord te schieten. Maar dat was buiten Pellissier gerekend. De Italiaan sleepte met zijn derde doelpunt van de middag in extremis nog een punt uit de brand voor Chievo.

Juventus telt nu zes punten achterstand op leider Inter. Mits winst in Udinese vanavond is de titel weer een stapje dichterbij voor de troepen van José Mourinho.

Spannende strijd om vierde CL-ticket

Met een trip naar hekkensluiter Reggina stond voor Genoa een hapklare brok op het programma. De Rossoblu konden echter pas tien minuten voor tijd afstand nemen van de rode lantaarn. Ex-Barcelona-middenvelder Thiago Motta maakte het enige doelpunt voor Genoa, waar Anthony Vanden Borre niet van de bank kwam. Genoa blijft zo op de vierde stek, die recht geeft op een Champions League-ticket.

Fiorentina, vijfde in de stand, houdt de kloof met Genoa op twee punten. De Viola gingen met 1-2 winnen bij Atalanta. Kort na rust bracht Plasmati de thuisploeg op voorsprong. Een penalty van Jovetic en een late treffer van Gilardino bezorgden de bezoekers uit Toscane alsnog de drie punten.

Ook Roma is nog in de strijd om plaats vier. De hoofdstedelingen versloegen Bologna, met onze landgenoot Mudingayi 90 minuten op het veld, in eigen huis met 2-1. Tweemaal zette Francesco Totti (foto) een elfmeter om. Tussendoor pikte Marazzina zijn doelpunt mee.

Stadsgenoot Lazio ging met 2-0 onderuit bij Siena. Doelpunten van Calaiò en Maccarone nekten de Romeinen.

Seizoensrevelatie Cagliari won met het kleinste verschil van Catania. Matri maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Cagliari blijft zevende.

Palermo won met 1-0 van laagvlieger Torino. Door het doelpunt van de Uruguayaan Cavani tellen de Sicilianen nog steeds evenveel punten als Cagliari.

Sampdoria kwam tegen het Napoli van Roberto Donadoni tweemaal op voorsprong. Telkens stond Angelo Palombo aan het kanon. Voor de bezoekers uit Napels scoorde Zalayeta net voor de rust. De Genuezen leken lang op weg naar winst, tot German Denis in de toegevoegde tijd de weg naar de netten vond: 2-2.