Juve haakt helemaal af

Maarten Vandenabeele
| 12 reacties

Ondanks een magere draw tegen Palermo staat Inter opnieuw dichter bij de titel, want Juventus, de dichtste achtervolger, verloor bij het verbazende Genoa. AC Milan zit Juve nu op de hielen.

Inter stond aan de pauze 2-0 voor tegen Palermo: Balotelli en Ibrahimovic (foto), op strafschop, scoorden. De Sicilianen konden niets terugdoen, maar in de tweede helft kwamen ze via Cavani en Succi plots langszij: 2-2.

In een boeiende pot voetbal was scheidsrechter Rocchi helaas één van de protagonisten: Iaquinta scoorde al na 7 minuten 0-1, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel, dat echter bijzonder moeilijk te ontdekken was. Genoa was wel de betere ploeg en kwam verdiend op 1-0, via Thiago Motta, maar bij Juve protesteerden ze omdat Rocchi net voor het schot van de Braziliaan zou hebben gefloten voor een fout op Mesto. Kort voor de rust leek Ferrari een bal correct uit de voeten van Del Piero te tackelen, maar Juve kreeg een penalty, die Del Piero zelf zonder problemen omzette: 1-1. Toch kon de thuisploeg met een voorsprong de rust in, want Motta kopte de bal in de winkelhaak: 2-1.
De Bianconeri moesten halverwege de tweede helft met zijn tienen verder, toen Camoranesi te wild inkwam op Sculli. Iaquinta slaagde er in, met nog enkele minuten te gaan, Juve langszij te brengen: 2-2. Palladino, vorig jaar nog bij de Oude Dame, velde het vonnis voor zijn ex-ploeg na een scherpe counter: 3-2.

Milan won zuinig bij Chievo met 0-1. Seedorf was de matchwinnaar met het enige doelpunt in de 53e minuut.

Roma zakt verder weg na een pijnlijke nederlaag in de derby tegen Lazio. Na 4 minuten stond het al 2-0 voor de Biancocelesti: Pandev en Zarate scoorden. Mexes zorgde in de 10e minuut al voor 2-1.
Na de pauze liet Lichtsteiner de thuisaanhang weer vieren: 3-1 en kort daarna zag Panucci een tweede gele kaart, waardoor de taak voor de Giallorossi hopeloos werd. Mexes en Matuzalem mochten gaan douchen na een opstootje, waarna De Rossi, met de 3-2, en Kolarov, 4-2, de eindstand vastlegden.