Twente laat AZ een week wachten

Tom Drossaert
| 1 reacties
Twente laat AZ een week wachten
Foto: © SC

Twente heeft het kampioenenfeest van AZ minstens een week uitgesteld. De club uit Enschede won van Roda JC met 4-2. Huidig landskampioen PSV won met 2-0 van Utrecht en nestelt zich voorlopig op plaats vier.

FC Twente blijft zich -op geruime afstand van AZ- handhaven op de tweede plaats in de Nederlandse Eredivisie. Het versloeg vanavond Roda met 4-2. Harm Van Veldhoven zakte met een resem Belgen in de basis af naar Enschede, maar de ploeg uit Kerkrade kon nooit echt een vuist maken tegen een uitgekookt Twente. Ondanks de tegentreffer van Laurent Delorge stond het bij de rust al 3-1. Na de rust nekte Elia de bezoekers helemaal, maar Cissé kon nog milderen. Door deze overwinning is AZ mathematisch nog niet zeker van de titel. Twente doet een goede zaak in de gooi naar een plaats in de Champions League.

Landskampioen PSV had weinig moeite met een mak Utrecht, dat voor niets de trip naar Eindhoven had gemaakt. Een doelpunt van Salcido voor en een penalty van Simons na rust zetten de eindcijfers op het bord. PSV doet in de strijd voor Europees voetbal zijn duit in het zakje. De druk ligt bij Heerenveen, dat morgen nog speelt.

De Graafschap slaagde er vanavond niet in om zich weg te werken van een degradatieplaats. De club uit Doetinchem kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen NEC. Morgen kan Volendam over De Graafschap springen, waardoor de club laatste zou komen te staan.

In die strijd om het behoud heeft Sparta Rotterdam vanavond een goede zaak gedaan. De Rotterdammers gingen winnen met 1-2 op het veld van rechtstreekse concurrent ADO Den Haag. De club nestelt zich op die manier wat meer in de middenmoot. ADO komt stilaan in de gevarenzone. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties