Derby d'Italia voor de eer

Maarten Vandenabeele
| 11 reacties
Derby d'Italia voor de eer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waar enkele weken terug deze speeldag nog met rood aangekruist stond, wegens mogelijk beslissend voor de scudetto, staat voor Juve en Inter eigenlijk enkel nog de eer op het spel. De leider kan zelfs bij een nederlaag nauwelijks nog bijgehaald worden.

10 punten is de ruime kloof tussen beide teams. Na het puntenverlies van de jongste weken moet Juventus eerder achterom kijken, want Milan staat nu slechts 2 punten van de Bianconeri. Inter kan vrank en vrij voetballen, want kampioen worden ze toch, al is een nederlaag bij de 'vijand' nooit plezierig.

Ranieri moet opnieuw puzzelen om een elftal op het veld te krijgen. Sissoko is nog steeds out en Marchisio is geschorst, waardoor Poulsen en Tiago (foto) noodgedwongen het centrale middenveld bevolken. De eveneens geschorste Camoranesi wordt vervangen door Marchionni. Del Piero start misschien wel op de bank, ten voordele van Trezeguet. Iaquinta is zeker van zijn plaats voorin.

Bij Inter nog geen Maicon, maar Julio Cesar is er wel weer bij. Voorts de vertrouwde namen en in de spits wellicht Cruz. De Argentijn komt niet vaak meer aan spelen toe, maar tegen Juventus kan hij altijd iets meer.


In de schaduw van de absolute topper ontvangt Milan staartploeg Torino. De Granata vechten nog steeds tegen de degradatie en kunnen elk punt gebruiken, maar Milan kan zich ook geen puntenverlies permitteren. Ancelotti heeft weinig zorgen: de geschorste Jankulovski wordt vervangen door Favalli. Voorin kiest de coach wellicht voor Inzaghi en Pato, met Kakà in steun.
Camolese stuurt met Bianchi en Rosina waarschijnlijk twee aanvallers in de wei.

Genoa krijgt Lazio op bezoek. Een uitgelezen kans om de vierde plek te verstevigen, want de Romeinen maken zich al op voor de bekerwedstrijd tegen Juve van woensdag en wellicht zal het feestvieren na de derbyoverwinning nog wat in de benen zitten.
De Grifoni missen nog steeds Milito, maar onder impuls van Thiago Motta vangen ze de afwezigheid van hun prijsschutter probleemloos op. Vanden Borre (foto) zal wellicht met een plaats op de bank tevreden moeten zijn.
Bij Lazio zijn Matuzalem en Brocchi geschorst.

AS Roma moet winnen om de vierde plaats toch nog enigszins in het vizier te houden. Tegen Lecce zou dat moeten lukken, al heeft Spalletti met heel wat onbeschikbaren af te rekenen: o.a. Vucinic, Doni en Juan zijn geblesseerd. Mexes en Panucci zijn, na de rode kaart in de stadsderby, geschorst.

Bologna's nieuwe coach Papadopulo heeft al meteen met slecht nieuws af te rekenen: centrale verdediger Britos is voor de rest van het seizoen out na een blindedarmoperatie. Mudingayi behoudt zijn plaats op het middenveld. Winnen in Palermo kan als Di Vaio opnieuw in zijn dagje is.

De andere wedstrijden van de 32e speeldag:

Atalanta - Reggina
Cagliari - Napoli
Catania - Sampdoria
Siena - Chievo
Udinese - Fiorentina


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties