'We zijn het beste team, niet de beste club'

Jimmy Wouters
| 0 reacties
'We zijn het beste team, niet de beste club'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ kan vanavond voor de tweede keer in haar bestaan de landstitel halen. De club neemt het vanavond op tegen Vitesse. Trainer Louis Van Gaal blikt alvast vooruit.

“Als we de titel halen, dan wil ik dit typeren als ‘titel van het team’. We zijn het beste team van Nederland, niet de beste club.”

Hij kijkt vooral uit naar de huldiging op de boot. “Een huldiging op een boot is overweldigend. Als je aan mij vraagt welke huldiging ik de mooiste van mijn carrière vind, dan zeg ik: ‘Op de boot door Amsterdam na de Champions League winst met Ajax’. Dat was overweldigend", aldus Van Gaal

"Iedereen hing door het raam om te zwaaien; gehandicapten, oud en jong. Als we onder een brug doorgingen, zag je steeds weer een rijendikke mensenmassa. Die blijheid bij de mensen en het echte feestvieren maak je niet vaak mee. De boottocht is dus een goede keuze van de burgemeester.”

Van Gaal gaat ervan uit dat zijn ploeg vandaag het kampioenschap binnenhaalt. "Ik hou geen rekening met het feit dat het kampioenschap uitgesteld wordt", zei Van Gaal. “Ik hoop dat we dit feest met onze eigen supporters kunnen vieren. Maar kampioen worden bij Ajax zou ook heel mooi zijn." (AN)
 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties