Inter dicht bij scudetto

Met een late gelijkmaker kon Juventus slechts een gelijkspel uit de brand slepen tegen Inter, zodat de kloof tussen de nummers 2 en 1 10 punten blijft, met nog 6 speeldagen voor de boeg. Genoa ging eerder op de avond verrassend onderuit tegen Lazio.

Juventus - Inter 1-1

Juventus moest winnen om nog enigszins mee te doen in de titelstrijd. Del Piero startte toch in de ploeg, ten nadele van Trezeguet. Mourinho hield Santon en Cruz op de bank en Figo kwam aan de aftrap.

De eerste grote kans was voor de bezoekers: in de 10e minuut schoot Balotelli (foto) onder Buffon naar doel, maar Tiago kon de bal nog van de lijn wegvegen. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en grote kansen bleven uit, tot Marchionni op het halfuur alleen voor Julio Cesar verscheen, maar de bal slecht controleerde, waardoor de doelman kon redden. Figo werd nog afgezonderd voor doel door Ibrahimovic, maar Buffon was de Portugees te snel af.

De tweede helft startte trager dan de eerste en het duurde even voor er opwinding was. Muntari kon net niet bij een voorzet, maar na een snel uitgevoerde counter werd het in de 64e minuut wel 0-1: Ibrahimovic en Muntari zetten de tegenaanval op en Balotelli moest maar binnentikken. Juventus moest nu nog meer komen, maar dat opende de countermogelijkheden van Inter. Tot overmaat van ramp moest de thuisploeg in de 75e minuut met zijn tienen verder na rood voor Tiago, die op korte tijd twee overtredingen beging. Stankovic kon de wedstrijd beslissen, maar Buffon redde zijn trap. De Bianconeri hadden het moeilijk, maar in de eerste minuut van de extra tijd kopte de volledig vrijstaande Grygera de 1-1 binnen, op hoekschop van Giovinco.

Genoa - Lazio 0-1

Genoa deed een slechte zaak met het oog op de vierde plaats door thuis te verliezen van Lazio. Met een snelle tegenaanval besliste Zarate de wedstrijd in de 65e minuut. Vanden Borre speelde het laatste kwartier mee.