Van Gaal: "We kunnen niet met de druk omgaan"

De Nijs Michael
| 4 reacties
Van Gaal: "We kunnen niet met de druk omgaan"
Foto: © SC

Na de nederlaag van Twente tegen Feyenoord had AZ gisteren aan een punt genoeg om de landstitel te vieren, maar de club uit Alkmaar ging in de slotfase ten onder tegen Vitesse. Een grote ontgoocheling voor de supporters, maar ook voor trainer Van Gaal.

"We kunnen niet met de druk van een kampioenswedstrijd omgaan, denk ik. Er speelden te veel spelers onder hun niveau. De hele week was er veel meer spanning dan normaal. Donderdag hebben we daarover gesproken, vrijdag was het al een stuk beter. Maar schijnbaar zijn we daar toch niet goed mee omgegaan", aldus Louis Van Gaal op Eredivisie Live.

"We waren beter dan Vitesse, maar dat mag je verwachten", vervolgt de oefenmeester. "Ik vond echter dat wij niet goed speelden. We hadden geen rust, zochten te snel de diepte en bleven niet in ons positiespel. In de tweede helft bleven we daarin verzaken, dus ben ik gaan wisselen. De ene wissel pakte goed uit, de andere niet."

"Misschien zijn we morgen al kampioen", blijft Van Gaal hoopvol. "Toch blijft het doodzonde. Of we nu morgen kampioen worden of volgende week, het had nu zo mooi kunnen zijn. Ik vind het jammer voor het publiek. We hebben de hoge verwachtingen niet waar kunnen maken." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties