Analyse Weinig doelpunten, weinig veranderingen

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Weinig doelpunten, weinig veranderingen
Foto: © SC

Na een doelpuntenarme speeldag blijft de situatie bovenaan het klassement ongewijzigd. Alleen Villarreal deed met het oog op de vierde plek opnieuw een slechte zaak. Ook onderaan werd naar bijna wekelijkse gewoonte de rangschikking wat dooreengeschud.

Koploper Barcelona was duidelijk de sterkste op het veld van Getafe, maar een sterk keepende Stojkovic en enkele dubieuze beslissingen van het scheidsrechterstrio zorgden toch nog voor een spannende wedstrijd. Alleen Messi slaagde er uiteindelijk in een van de vele kansen om te zetten in een doelpunt, waardoor de Catalanen het haalden met het kleinste verschil.

Net als de voorbije twee speeldagen zorgde Real Madrid voor dezelfde uitslag als de rivalen uit Barcelona.  Op het veld van Recreativo pakte de Koninklijke een zuinige zege dankzij een treffer van Marcelo. De ploeg uit Huelva, die een degradatieplaats bezet, kon het ondanks een sterk begin de bezoekers amper lastig maken.  Real blijft zo dus op zes punten van Barcelona volgen.

Sevilla kon met een overwinning op het veld van Valencia zich zo goed als definitief verzekeren van de derde plaats.  De bezoekers kwamen snel op voorsprong, maar gaven door defensieve fouten de wedstrijd uit handen. Na de uitsluiting van Adriano en twee terecht gefloten penalty’s was het toch nog Valencia dat de drie punten pakte.  Het werd 3-1 voor de ploeg uit de appelsienenstad, die tot op vijf punten van Sevilla nadert en bovendien uitloopt op Villarreal.  

Villarreal blijft intussen op de sukkel en moet vrezen voor een nieuwe deelname aan de Champions League.  Zonder Senna en Cazorla had de ploeg van Pellegrini het moeilijk op het veld van Valladolid.  Ook met een numerieke meerderheid tijdens het laatste halfuur en een strafschop slaagden de bezoekers er niet in te scoren.  Villarreal ziet zo ook Atlético op gelijke hoogte komen en staat nu op drie punten van plaats vier.

Atlético Madrid moest meer dan een uur wachten op de openingstreffer tegen degradatiekandidaat Numancia, maar haalde het uiteindelijk nog vlot.  Met een onterecht afgekeurd doelpunt bij een 1-0 stand had het echter ook anders kunnen lopen in Vicente Calderón.  Dankzij de 3-0 zege komen de colchoneros op een gedeelde vijfde stek.  Málaga kreeg het bezoek van Mallorca, een andere degradatiekandidaat.  Het spannende duel kende geen winnaar. Twee knappe doelpunten aan beide kanten, van Arango en Apoño, in het vierde kwartier zorgden voor een 1-1 eindstand.  Málaga doet hiermee een slechte zaak in de strijd om Europa, terwijl Mallorca opnieuw een puntje verder opschuift weg van de degradatieplaatsen.  

Ondanks de mindere resultaten van de voorbije weken blijft ook Deportivo nog dromen van Europa.  Op het veld van Athletic Bilbao konden de Galiciërs eindelijk nog eens winnen.  De Basken vergaten te scoren en kregen op het einde match het deksel op de neus in de vorm van een doelpunt van Pablo Álvarez.  Deportivo staat drie punten verwijderd van de zesde plaats, Athletic zakt weg naar plaats zestien.

In de degradatiestrijd stonden nog enkele echte zespuntenwedstrijden op het programma. Het waren de thuisploegen die drie gouden punten pakten. Almería kon alweer rekenen op Negredo, goed voor twee doelpunten, om Osasuna met lege handen naar huis te sturen.  Real Betis pakte na de trainerswissel zes op zes met dank aan Emaná, die net als vorig weekend twee keer raak trof en zo Sporting Gijón zijn twintigste nederlaag van het seizoen bezorgde. Espanyol blijft dankzij een doelpunt van Ivan Alonso en een zege met het kleinste verschil tegen Racing dromen van het behoud.    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties