Samy spreekt zichzelf tegen over Turnhout

Mathias Dumarey
| 12 reacties
Samy spreekt zichzelf tegen over Turnhout
Foto: © SC

Maged Samy (links op foto) heeft zichzelf tegengesproken in verband met KV Turnhout. Wadi Degla, zijn bedrijf, zou wel degelijk de eigenaar zijn van de kampioen van derde klasse B. Het is nog de vraag of die club wel zal mogen stijgen naar tweede klasse.

De Belgische voetbalbond (KBVB) onderzoekt momenteel welke banden Wadi Degla heeft met KV Turnhout. Het reglement van de Belgische voetbalbond zegt dat twee clubs met dezelfde eigenaar niet in dezelfde reeks mogen spelen. KV Turnhout zou als kampioen van derde klasse B promoveren naar tweede klasse, maar als Lierse SK niet promoveert naar de Jupiler Pro League wordt dat een probleem. Beide teams zijn in handen van de Egyptische investeerder.

"Turnhout is een Belgische derdeklasser die we recentelijk nog hebben verworven", staat er op de website van Wadi Degla te lezen. Daarmee praat Maged Samy, de topman van Wadi Degla, zijn mond voorbij. Verder staat te lezen dat bij Turnhout vooral talenten worden opgeleid. "Lierse is onze voornaamste club waar alle talenten en sterspelers zullen spelen terwijl we Turnhout beschouwen als de club waar onze spelers zullen worden voorbereid op het internationale niveau zodat ze, eens ze de nodige vaardigheden hebben, naar Lierse kunnen verhuizen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties