Nieuwmoer klaar voor finale Beker van Antwerpen

Dirk Pieters
| 1 reacties
Nieuwmoer klaar voor finale Beker van Antwerpen

Zondagavond staat de finale van de Beker van Antwerpen op het programma. Zwarte Leeuw neemt het dan op tegen Nieuwmoer. Voor Voetbalkrant.com de moment om de aanvoerder van Nieuwmoer, Wesley Geuens, op te zoeken.

Zondag staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Wat verwacht je ervan?

Ik denk dat de bekerfinale misschien nog net iets belangrijker is dan de eindronde voor ons. In het begin van het seizoen werden we als een van de degradatiekandidaten naar voor geschoven en als je dan de eindronde speelt is het al een groot succes. De sterkte in deze groep is de perfecte mix van ervaring, talentvolle jongeren en groepssfeer. Ook na onze mindere periode hebben we laten zien dat we ook de nodige mentale weerbaarheid hebben in onze ploeg. Ik denk dat zowel in de beker als in de eindronde alles kan. We moeten er van genieten. Er zal natuurlijk de nodige spanning zijn want het zou toch mooi zijn voor beide clubs om deze beker te winnen. Maar ik denk persoonlijk dat Zwarte Leeuw zich meer met de eindronde bezig houdt dan met de beker."

In de competitie loopt het inderdaad goed. Kunnen jullie die eindronde winnen?

"We zijn op een onverhoopte vierde plaats geëindigd na een mooi seizoen. Als degradatiekandidaat is ons seizoen nu al geslaagd. We wisten van begin af aan dat we zeker geen degradatiekandidaat waren. We moesten dat alleen aan de buitenwereld tonen en ik denk dat het wel zeer goed gelukt is. We hebben een heel seizoen kunnen rekenen op een sterke verdediging, een voetballend middenveld en een efficiënte aanval ik hoop dat we daar nog enkele matchen op kunnen rekenen."

Je staat de laatste twee weken in de spits. Dat liep precies wel vlot met enkele treffers. Vorige week scoorde je nog drie doelpunten in evenveel minuten.

"Door de beslissing van bestuur en trainer om Jorg De Pooter opzij te schuiven heb ik een plaats in de spits gekregen. Bij Wijnegem enkele seizoenen stond ik ook in de spits naast Nicky Melkert en ook toen scoorde ik dertien treffers. Ik weet van mezelf wat mijn sterke punten zijn en die gebruik ik ook in de spits en als je dan spelers als Chikezie, Jonas van Hooydonck en Max Van Hooydonck naast u hebt lopen dan weet je dat jouw sterke punten goed tot hun recht kunnen worden."

Je speelde een sterk seizoen. Zien we je volgend seizoen nog bij Nieuwmoer?

"Ik zal volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk nog altijd de kleuren van Nieuwmoer verdedigen. Net na de winterstop had ik enkele contacten met ploegen waar ze veel moeite deden om me te halen, maar Nieuwmoer blijft toch iets speciaal. Ook een overstap naar Willebroek behoorde tot de mogelijkheden, maar ik wacht rustig af. De eindronde en de finale zijn momenteel veel belangrijker."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties