Zelzate verloor nipt op Nevele.

Hendrik De Vriesere
Zelzate verloor nipt op Nevele.
Foto: © SC

KVV.Zelzate moest zijn laatste wedstrijd afwerken op het terrein van Nevele, tweede in de stand maar verloor nipt. Er bestaat nog een herkansing want in de eindronde komen ze elkaar terug tegen. Zou KVV dan winst kunnen boeken dat zal afwachten zijn.


SK Nevele-KVV    4-3

 

KVV kon voor de verplaatsing naar Nevele geen beroep doen op Geert De Poorter en Timmy Haeghens, beide geschorst wegens opgelopen rode kaart. Noam Dierickx met school op studiereis en Sven Saey met knie problemen.

Christophe Ost en Sam Soens, namen plaats op de bank, na revalidatie periode.

Om Nevele te vermijden voor de eerste wedstrijd in de eindronde was het noodzakelijk om minimum een punt te veroveren. Dit was zeker geen gemakkelijke opdracht, gezien het aantal punten dat deze ploeg in de derde periode had behaald, dus een ploeg in vorm en met ambitie.

KVV begon gretig aan de wedstrijd, na 3’ kopte Pieter Hautekeete over het doel na corner. 1’ later na een mooie actie vanwege Gaetan Copermans tot bij Stephen Cox, deze omzeilde zijn bewaker, probeerde af te werken maar zag zijn schot naast het doel verdwijnen. Pieter Forceerde doorbraak maar ook diens schot ging naast de goal.

Na een kwartuur moest Jonas Parmentier het veld verlaten daar zijn schouder uit de schouderkom was en werd vervangen door Sam Soens. Rond het halhuur recupereerde Kristof Janssens de bal, betrok Gaetan in de actie, die naar Stefan Beauprez tikte, deze vond de ondertussen, vrijstaande kristof, die kalm afwerkte. Tom De Neve kon bal onderscheppen(28’), gaf pas naar Kevin Druwé die zijn opponent uitschakelde maar diens voorzet was te scherp en kon door de keeper gepakt worden. De gelijkmaker viel bij een tegenstoot waarbij Niko De Letter(35’) man tegen man kwam te staan en op ietwat ongelukkige manier eventjes uitgleed en zo de weg naar het doel open lag. Bij deze gelijke stand werd de rust ingegaan.

KVV kwam terug op voorsprong, nadat Kristof de bal terug legde in de voeten van Sam(50’) en deze de keeper geen schijn van kans liet. 3’ later, na een vrijschop hingen de bordjes terug in evenwicht, was deze rechtstreeks bedoelt of als voorzet was moeilijk uit te maken maar de bal ging over een bos van spelers in het doel. Na duwfout in de fatale zone mocht Nevele een strafschop omzetten(73’). KVV, wat gas terugnemend zodat de tegenstander meer in balbezit kwam en zo hun befaamde aanval konden inschakelen waardoor Thijs Wintein tweemaal gevat moest tussenbeide komen toen een aanvaller alleen voor hem verscheen. KVV kreeg kans via Sam, zijn schot was goed geplaatst maar te zwak en de keeper kon in twee tijden de bal bemachtigen. De keeper van Nevele kon de bal nog eens net overtikken. Er viel langs beide zijden nog een doelpunt tijdens de slotfase, vooreerst vanwege Nevele en net voor het einde van de wedstrijd werd een vrijschop genomen door de ingevallen Christophe Ost feilloos in de rechter bovenhoek gedeponeerd.

Besluit: OP 10 mei moet KVV terug naar Nevele voor de eindronde, na wat KVV zondag voetballend liet zien, moeten zij zeker met geen schrik de confrontatie aangaan en kunnen ze evengoed winnen. Het zal vooral belangrijk zijn de aanval van Nevele aan banden te leggen daar dit veruit hun sterkste onderdeel.

KVV speelde met : Thijs Wintein-Niko De Letter-Tom De Deneve--Stephen Cox- Pieter Hautekeete-Ennio Bogaert-Gaetan Copermans-Kristof Janssens-Kevin Druwé-Stef Beauprez-Jonas Parmentier(14’ Sam Soens(78’-Christophe Ost)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties