De Sutter: "Verrast dat ik zo snel niveau Anderlecht haal"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
De Sutter: "Verrast dat ik zo snel niveau Anderlecht haal"
Foto: © SC

Als Anderlecht straks een nieuwe landstitel op zijn palmares zet, mag het daarvoor Tom De Sutter op zijn blote knieën bedanken. De aanvaller heeft zich met negen doelpunten in paars-witte loondienst al snel onmisbaar gemaakt.

“Ik ben verrast dat ik zo snel het niveau van Anderlecht haal”, zegt De Sutter in HNB. “Misschien heb ik een beetje geluk gehad. Als ik langer had moeten wachten op mijn eerste doelpunt, dan had de pers me helemaal afgemaakt. En omdat ik pas op bij mijn zestiende bij Club kwam, heb ik nog een grote progressiemarge.”

 

De Sutter is belangrijk, maar wil niet alle pluimen op zijn hoed steken. “Het doet me plezier dat ik efficiënt ben. Maar dat is zeker niet alleen mijn verdienste. Polak of Biglia: dat zijn jongens die ons naar een hoger niveau stuwen. En die titel van topschutter: dat is alleen belangrijk als we met Anderlecht kampioen worden.”

 

Het zou De Sutters eerste prijs worden, al heeft hij in het verleden al wel een titel gevierd. “Twee jaar geleden ben ik na de kampioenenmatch nog met een paar vrienden naar Anderlecht gereden. Ik stond er tussen de fans en genoot met een pintje. Ik dacht nooit dat ik het niveau zou halen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties