Kopenhagen wint de Slag om Kopenhagen

viki meeuwis

In Denemarken werd dit weekend de 31e speeldag afgewerkt. Daarin stond meteen een topper van formaat op het programma. FC Kopenhagen ontving in het Parken Stadion stadsrivaal Brøndby.

De partij tussen SønderjyskE en OB eindigde op een 1-1 gelijkspel. Peter Utaka kon in de tiende minuut OB op voorsprong zetten en hield de titelkansen van Odense gaaf. In toegevoegde tijd kon Ottesen echter de 1-1 op het scorebord zetten waardoor OB op een puntje bleef steken. OB heeft nu 65 punten wat met nog twee wedstrijden te gaan, mathematisch nog wel de titel zou kunnen opleveren maar het is meer een waterkansje.

Zondag was het dan zover. In het Parken stadion werd de clash tussen de stadsrivalen en bovendien titelkandidaten, FC Kopenhagen en Brøndby gespeeld. Op papier levert dat doorgaans een intense wedstrijd op. Dit keer was het echter net iets anders. Jesper Grønkjaer stond ietwat verrassend in de basis want eerder in de week had hij nog last van een blessure. Het was een goede zet van trainer Ståle Solbakken want al na drie minuten slaagde Grønkjær erin om de bal in doel te werken, na een goede pass van Cesar Santin. De thuisploeg zou de gehele eerste helft domineren. Net voor de rust kon Ailton scoren op aangeven van Zdenek Pospech. Brøndby kreeg tot overmaat van ramp nog met enkele blessures af te rekenen. Zo moest Remco van der Schaaf al na 24 minuten van het veld met een blessure en na een tackle van Grønkjær moest ook Thomas Rasmussen na de pauze in de kleedkamer blijven.

Bij Brøndby werden Ousman Jallow enj Nicolaj Agger ingebracht. Het eerste kwartier na de rust waren het de bezoekers die het heft in handen hadden zonder echter goede kansen af te dwingen. Zo kreeg FC Kopenhagen de kans om het tempo terug te verhogen en met een goede twintig minuten gespeeld, kon Ailton de 3-0 binnenwerken na een goede combinatie met Morten Nordstrand. Max von Schleebrügge speelde een niet al te beste wedstrijd, zo haalde hij, weliswaar ongewild, zijn eigen ploegmaat Jön Jönsson neer waardoor Ailton geheel vrij stond en kon scoren. Iets later slaagde hij er niet in om de bal weg te werken waardoor zijn landgenoot Oscar Wendt de 4-0 kon scoren. Een goede westrijd van Kopenhagen waardoor ze nu op 70 punten komen te staan, Brøndby blijft op 68 punten hangen. Met nog twee matchen te gaan blijft het razend spannend in de Deense titelstrijd.