Shakhtar: Jezus, Bambi en de BBQ-kampioen

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Shakhtar: Jezus, Bambi en de BBQ-kampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Shakhtar wil de voetbalwereld veroveren met een eerste eindzege in een Europese beker. Voetbalkrant.com zet de opvallendste spelers voor u op een rijtje.

Kersten Steurbaut in Istanbul



JEZUS

 

Shakhtar-verdediger Dmytro Chygrynskiy gaat in Donetsk door het leven als Jezus. Zijn ploegmaats gaven hem die bijnaam omdat hij opvallende gelijkenissen vertoont met de ‘eniggeboren zoon van God’. Chygrynskiy vindt dat helemaal niet erg en onderscheidt zich op het veld als een sterke verdediger. Hij wordt beschouwd als een van de grootste talenten van Oekraïne.

 

BAMBI

 

In België pronkt Jonathan Legear met tattoo’s als Carpe Diem en V(e)(i)ni Vidi Vici op zijn lichaam. Darijo Srna liet animatiefiguurtje Bambi op zijn enkel vereeuwigen. Dat is geen toeval. Srna betekent in het Kroatisch immers Bambi. De lieve vergelijking wil niet zeggen dat Werder Bremen geen schrik moet hebben van Srna. Met een hertje op zijn enkel trapt hij vanop alle mogelijke plaatsen een vrije trap tegen de netten.

 

DE KERKBEZOEKER

 

Brazilianen staan bekend als heel gelovige mensen, zo ook middenvelder Fernandinho. Hij bezoekt wekelijks de kerk en draagt onder zijn truitje een kruisje. Ook als Fernandinho een doelpunt scoort, is het geloof niet ver weg. Dan wijst hij Kaka-gewijs met zijn vingers naar de hemel om God te bedanken. De Europese teller staat momenteel op zes. Wordt zijn geloof vanavond beloond met het heilige getal zeven?

 

DE OVERBODIGE AFWERKER

  

In de Oekraïense competitie is Yevgen Seleznov topschutter van Shakhtar met zeven doelpunten. Als er Europees moet gespeeld worden, komt hij echter amper van de bank. Ook vanavond verschijnt Seleznov zo goed als zeker niet aan de aftrap.

 

DE BARBECUEKAMPIOEN

 

De 25-jarige Braziliaan Jadson geldt als de grootste grapjas onder de oranjehemden uit Donetsk. Bij zijn komst in Oekraïne bakte hij het echter wel heel bruin. Samen met ploegmaat Brandão, nu Olympique Marseille, organiseerde hij een barbecue... op de vijfde verdieping van een appartement. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties