N-VA boos over verdeling testmatchen

Philippe Crols
| 18 reacties
N-VA boos over verdeling testmatchen
Foto: © SC

Dat de testmatchen tussen Anderlecht en Standard niet rechtstreeks op de Vlaamse televisie te zien zijn, is niet alleen een doorn in het oog van veel voetbalfans. Ook N-VA kan er niet mee lachen.

Zo vindt Kris Van Dijck, Vlaams parlementslid, dat zowel Standard, Anderlecht als de Profliga schuld treffen in deze zaak. Volgens hem moet minister van Media Kris Peeters dan ook in actie moet schieten.

 

“Iedereen is het slachtoffer van deze situatie. Niet alleen de voetballiefhebber, maar ook de horeca en de sportclubs in Vlaanderen delen in de malaise. Ze bezitten grote schermen, dure abonnementen, ... en toch kunnen ze de wedstrijden niet bekijken”, liet hij weten aan de nationale pers.

 

“We betalen belastingen voor de publieke omroep en bovendien tellen we ook nog eens geld neer voor de abonnementen van de commerciële zenders. Als we dan toch de belangrijkste matchen niet op tv kunnen volgen, klopt er toch iets niet met het systeem”, besloot Van Dijck.

Omdat het Franstalige BeTV de rechten van de twee testwedstrijden opkocht, zijn de matchen op geen enkele Vlaamse zender te bekijken. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties