Tanghe: "Rode kaart en blessure zijn smet op onze zege"

Tom Drossaert
| 8 reacties
Tanghe: "Rode kaart en blessure zijn smet op onze zege"
Foto: © SC

Aanvoerder Stefaan Tanghe was een opgelucht man na afloop. Hij vond de overwinning van zijn ploeg verdiend en heeft zelfvertrouwen getankt met het oog op het duel tegen Dender.

“De trainer had ons gezegd van goed tussen de linies te spelen, en dat wierp direct zijn vruchten af. Ik vond dat we een sterke eerste helft speelden en dat de voorsprong bij de rust dan ook verdiend was. Op basis van onze eerste helft en 20 sterke minuten in de tweede helft mogen we stellen dat de overwinning voor Roeselare verdiend was”, aldus de aanvoerder.


Toch is het volgens Tanghe niet alleen maar rozengeur en maneschijn vandaag. “Met de blessure van Dissa vlak voor rust spelen we een van onze sterkste pionnen kwijt. Met daarbij nog eens de rode kaart voor MacDonald komen we vooraan wel heel krap te zitten. Gelukkig toonde Benjelloun over een supervorm te beschikken.”


Maar over het algemeen keert de aanvoerder met een uitstekend gevoel richting Roeselare. “We nemen hier een schitterende start in de eindronde en kunnen met veel zelfvertrouwen de match tegen Dender aanvatten. Nu alleen nog hopen dat we de jongens die we moeten missen kunnen vervangen.”


Tanghe is intussen 37, maar denkt nog niet aan uitbollen in tweede klasse. “Ik ben in mijn actieve carrière nog nooit gedegradeerd met een club, en dat wil ik graag zo houden,” grapte de middenvelder. (GV)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws