Wanneer wordt Marseille alsnog kampioen?

Philippe Crols
| 0 reacties
Wanneer wordt Marseille alsnog kampioen?
Foto: © SC

De laatste belangrijke, Europese competitie die nog geen kampioen heeft, is de Franse Ligue 1. Zaterdagavond komt daar verandering in. Dan prijkt Bordeaux of Marseille met de titel.

Bordeaux heeft de beste papieren om zaterdagavond de titel te veroveren. Het telt drie punten meer dan de enige overgebleven concurrent: Olympique Marseille. Er moet eigenlijk al heel wat gebeuren willen de troepen van trainer Laurent Blanc het kampioenschap nog uit handen geven.

Alleen als de Girondins hun wedstrijd verliezen, maakt Marseille nog een kans. Bordeaux zal de winst echter niet cadeau krijgen. Het trekt zaterdagavond naar Caen en die ploeg knokt nog voor het behoud. Alleen een zege houdt Caen zeker in de Ligue 1. Mocht de degradatiekandidaat de punten thuishouden, is er dus nog een kans voor Marseille. 

De ploeg van Eric Gerets neemt het thuis op tegen Stade Rennes en ook dat wordt geen eenvoudige klus. Rennes moet namelijk winnen als het nog Europa in wil. Als Marseille en Bordeaux met evenveel punten eindigen, geeft het doelpuntensaldo de doorslag. Dat zal in geval van verlies van Bordeaux en winst van Marseille in het voordeel van Gerets en co zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties