NAC mag Europa in

Jimmy Wouters
| 3 reacties

NAC Breda mag komend seizoen aantreden in de Europa League. De ploeg versloeg in de play-offs FC Groningen en vervoegt zo Ajax, PSV en Heerenveen in de nieuwe UEFA-beker.

Na het 1-1 gelijkspel in Breda, hadden beide ploegen nog uitzicht op een Europees ticketje.

Het was de thuisploeg die het beste begonnen was, maar Berg kon namens Groningen een uitstekende kans niet benutten. Ook NAC was voor de pauze dicht bij een doelpunt. De volley van Kolkka strandde echterop de lat.

Na rust kwam NAC dan op voorsprong via Amoah. De Bredase spits mocht ongehinderd inkoppen. FC Groningen trok vervolgens volop ten aaval. NAC bleef desondanks simpel overeind en besliste vijf minuten voor tijd het duel via Csaba Feher. (AN)