Fans bezorgen CSKA Sofia weer zware straf

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Fans bezorgen CSKA Sofia weer zware straf

CSKA Sofia heeft van de Bulgaarse voetbalbond een zware straf gekregen nadat fans van de club zich opnieuw serieus hadden misdragen. Het is niet de eerste keer dat de hoofdstedelingen op een negatieve manier in het nieuws komen.

CSKA Sofia zal in de nieuwe competitie zijn eerste twee thuisduels moeten afwerken op een neutraal terrein en er zal ook geen eigen publiek aanwezig mogen zijn. De straf komt er nadat supporters van CSKA Sofia op 31 mei op het einde van de uitwedstrijd tegen Litex Lovech het veld bestormden en hard in aanraking kwamen met de oproerpolitie. De wedstrijd moest een aantal minuten worden stilgelegd. Uiteindelijk zijn toen 27 fans gearresteerd. CSKA Sofia verloor de wedstrijd en verspeelde zo de landstitel aan stadsgenoot en rivaal Levski Sofia.

Het is trouwens de tweede keer op korte tijd dat de Bulgaarse voetbalbond CSKA Sofia serieus moet straffen voor ongeregeldheden. Nog geen maand geleden veroordeelde de bond de club tot het spelen van een match zonder publiek na rellen bij de wedstrijd tegen Cherno More Varna. CSKA Sofia moet overigens ook nog vrezen dat het Europees niet in actie mag komen. Vorig jaar werd de club landskampioen maar kreeg het geen Europese licentie om deel te nemen aan de Champions League. Ook dit jaar zit dit er aan te komen, maar dan voor de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties