Platini heeft bedenkingen bij koopwoede Real Madrid

Mathias Dumarey
| 15 reacties
Platini heeft bedenkingen bij koopwoede Real Madrid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee dagen nadat Barça-voorzitter Joan Laporta al de handelswijze van Real Madrid verfoeide, uit ook UEFA-voorzitter Michel Platini (foto) zijn bedenkingen bij de koopwoede van Real Madrid, zeker nu ook Cristiano Ronaldo naar Spanje gaat verhuizen.

Het is haast onwaarschijnlijk wat Real Madrid doet. Na het weghalen van Ricardo Kaká voor een som rond de 68 miljoen euro, willen de Spanjaarden om en bij de 95 miljoen euro neertellen voor Cristiano Ronaldo. Buiten Real Madrid zijn er maar weinig mensen die kunnen lachen met die recordaankopen.

Joan Laporta noemde eerder al de bedragen die Real Madrid uitgeeft buitensporig en ver boven de marktprijs. UEFA-baas Michel Platini treedt de voorzitter van de Champions League-winnaar bij. "Het is wraakroepend. Op het ogenblik dat zowat elke voetbalclub getroffen wordt door de economische crisis gaan ze bij Real Madrid doodluik de geldbuidel eens fors opentrekken. We moeten dringend eens paal en perk stellen aan deze overdreven bedragen", aldus de Fransman.

Bij de UEFA is al eens het idee van de zogenoemde 'salary cap' van de band gerold. Dit systeem passen ze ook al toe in de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie. Daarin wordt vastgelegd hoeveel een speler maximaal mag verdienen. Cristiano Ronaldo zou naar verluidt bij Real Madrid ieder jaar negen miljoen euro op zijn bankrekening mogen bijschrijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties