Eigenaar Liverpool FC verkoopt NHL-team

Yves Dekoning
| 4 reacties
Eigenaar Liverpool FC verkoopt NHL-team

Het ziet er naar uit dat George Gillet vastberaden is om eigenaar van Liverpool FC te blijven. De Amerikaanse zakenman moest een zware lening financieren en verkoopt nu de Montreal Canadians.

Liverpool FC is sinds 2007 in handen van George Gillet en Tom Hicks. Het Amerikaanse duo moest een zware lening afsluiten om de club te kunnen overnemen. Voor 24 juli moeten ze ruim 400 miljoen euro terugbetalen aan de banken.

Gillet verkoopt nu zijn aandelen in de Montreal Canadians. Hij had 80% van de NHL-franchise in zijn bezit. Brouwerij Molson zou hiervoor net geen 400 miljoen euro op tafel leggen. Ook Hicks zou delen van zijn sportimperium willen verkopen: Texas Rangers (Major League Baseball) en Dallas Stars (NHL).

Ook Liverpool FC zou te koop zijn geweest, maar de vraagprijs van 600 miljoen euro lag te hoog. Met de verkoop van de Canadians lijkt Gillet te kiezen voor LFC, ondanks jaren van protest door de fans. Ze wachten nog steeds op het beloofde nieuwe stadion, de transferbudgetten zijn schraal en er waren constant conflicten. 


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties