USA verrast Spanje en speelt finale

Anthony Van der Planken
| 9 reacties

De Verenigde Staten hebben voor een verrassing van formaat gezorgd. Met een 2-0 zege tegen Europees kampioen Spanje plaatste het zich voor de finale van de Confederations Cup.

Spanje kon terugblikken op een indrukwekkende zegereeks van 15 stuks op rij en was dus torenhoog favoriet om de finale te bereiken. De 0-1 voorsprong aan de rust was dan ook een grote verrassing. Het was Altidore die de score wist te openen.

Na de rust drukte Spanje, maar scoren lukte niet. Een kwartier voor het einde diepte Dempsey de stand nog dieper uit. Met de 0-2 voorsprong konden de Verenigde Staten de partij rustig uitvoetballen, zelfs de rode kaart voor Bradley kon de pret niet meer bederven.

Met zijn eerste nederlaag in 35 wedstrijden mist Spanje de finale van de Confederations Cup. De Verenigde Staten -met een beresterke Onyewu 90 minuten op het veld- mogen zich opmaken voor een finale tegen Brazilië of Zuid-Afrika.