Charleroi wint vlot van Walhain

Philippe Crols

Vierdeklasser Walhain heeft niet voor de verrassing kunnen zorgen tegen Charleroi. De eersteklasser won de oefenpot met 0-6.

Charleroi verdeelde de doelpunten netjes over beide helften. Michael Blanc scoorde nog vooraleer het eerste kwartier verstreken was. Tien minuten later was Mouhssine Iajour trefzeker. Ilombe Mboyo bepaalde de ruststand op 0-3.

Na de pauze ging Charleroi door. Na vier minuten spelen scoorde de ingevallen Cyril Théréau de 0-4. In de laatste twintig minuten namen ook Remi Sergio en Geoffrey Mujangi Bia (foto) een goal voor hun rekening. Zo werd het dus 0-6.

Charleroi (eerste helft):Baguette, Lella, Vandenbroeck, Blanc, Orlando, Chabaud, Oulmers, Christ, Cordaro, Iajour, Mboyo.

Charleroi (tweede helft): Lahaye, Kage, Chakouri, Kere, Grisez, Guedioura, Sergio, Bia, Peretz (test), Théréau, Habibou.