Vadis: "Dit is leuker dan veldvoetbal"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Vadis: "Dit is leuker dan veldvoetbal"
Foto: © SC

“We willen voetbal terug naar de oorsprong brengen.” De organisatie van het Lotto Street Soccer tornooi denkt verder dan het voetbalspelletje alleen. Zaterdag staat in Leuven de tweede manche van de derde zomertoer plaats.

Wat is Lotto Street Soccer? Een – what’s in a name – straatvoetbaltornooi waarin ploegen van vier het op een klein veld (20x12 meter) tegen elkaar opnemen in wedstrijden van acht minuten. “Het is een ideale manier om je techniek te etaleren en bij te schaven”, aldus organisator Michel Francken.

Leuker dan veldvoetbal

Maar straatvoetbal is meer dan techniek. “Het is een ideale manier om de sociale integratie te bevorderen. Jongeren met verschillende achtergronden laten samenspelen zorgt ervoor dat ze voor een stuk zelf de rol van scheidsrechter op zich moeten nemen en zo op een sportieve manier met elkaar leren omgaan.”

 

Club Brugge-speler Vadis Odjidja is alvast verknocht aan straatvoetbal. “Ik heb vaak op straat gespeeld”, bekent de 20-jarige Gentenaar. “Het is tof om met vrienden te voetballen. Zelfs net iets leuker dan veldvoetbal. Tot voor kort speelde ik nog regelmatig op straat, maar door de steeds vroeger beginnende trainingen kan ik niet meer aan zo’n tornooien deelnemen.”

Randanimatie

 

Ook naast het veld valt er iets te beleven op het Lotto Street Soccer-tornooi. Duizelingwekkende kunstjes tijdens een freestyle contest en halsbrekende toeren in een breakdance showcase zorgen samen met opzwepende beats voor een kleurrijk evenement.

Programma:

 

Leuven (Martelarenplein – 11/7)

Sint-Niklaas (Grote Markt – 15/7)

Namen (Place Saint-Aubain – 16/7)

Antwerpen (Sint-Jansplein, 18/7),

Brussel (Koning Boudewijnstadion – 19/7),

Bergen (Grand Place des Cuesmes – 25/7)

Hasselt (Kolonel Dusartplein – 8/9)

Aarlen (Place des Chasseurs Ardennais – 9/9)

Er zijn drie leeftijdscategorieën: -10, -13 en –16. Deelname is gratis. Inschrijvenkan ter plaatse. Meer info op www.lottostreetsoccer.be

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties