Nederlandse clubs moeten snoeien in de begroting

Jimmy Wouters
| 2 reacties
Nederlandse clubs moeten snoeien in de begroting
Foto: © SC

De economische crisis dringt nu ook door naar het voetbal. Zo zien liefst zes Nederlandse clubs hun begroting voor volgend seizoen dalen.

Volgens een onderzoek van het AD blijkt dat enkel AZ in positieve zin weet uit te blinken. De Alkmaarders zien hun begroting opgeschroefd worden van 28 miljoen naar 40 miljoen euro. Dit is vooral de danken aan de deelname aan de Champions League.

Met een begroting van 40 miljoen euro wipt AZ overigens over Feyenoord heen. De Rotterdammers kampen namelijk met zware financiële problemen en zijn genoodzaakt om liefst acht miljoen euro te besparen. Hierdoor bedraagt het budget nog slechts 38 miljoen euro.
 
Ajax blijft de rijkste club. De Amsterdammers hebben 65 miljoen ter beschikking en gaan hiermee PSV vooraf (59 miljoen, hetgeen drie miljoen minder is dan vorig seizoen).

Ook Vitesse, Roda JC, Willem II en Sparta hebben allemaal minder te besteden. Bij FC Twente (31 miljoen) en ADO Den Haag (15 miljoen euro) is de begroting met 3 miljoen euro omhoog gegaan. De begroting van de rest van de clubs bleef min of meer status quo.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties