Verandering in de bestuurskamer op Antwerp

Dirk Pieters
| 30 reacties
Verandering in de bestuurskamer op Antwerp
Foto: © SC

Antwerp is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Great Old haalde al enkele nieuwe spelers binnen, maar ook in de bestuurskamer is er beweging. Rudy Ryckewaert zet zijn schouders mee onder het commerciële gedeelte van de club.

Voor Voetbalkrant.com het ideale moment om Rudy Ryckewaert op te zoeken.

Je loopt al een tijdje rond op Antwerp. Je bent voor velen geen onbekende, maar wat deed je zo al op de club?

“Ik ben al 25 jaar supporter en heb dan ook bijna alle wedstrijden gezien. Sinds een vijftal jaren leer ik ook de interne werking van de club kennen. Eerst als sponsor, nadien als mede oprichter van de Business Club (RAFC.BIZ) en sinds 2,5 jaar als initiatiefnemer van RAFC.TV.”

Je bent inderdaad één van de 'grote' mensen achter RAFC.TV. Een prachtig initiatief voor Antwerp.

“We zijn een tijd geleden begonnen met RAFC.TV. Eerst was het allemaal zeer amateuristisch, maar we vonden dat RAFC te weinig in the picture kwam. Nu mogen we stellen dat we iets heel mooi hebben verwezenlijkt. Van bij de start hebben we alle medewerking van de club gekregen en we krijgen ook het nodige respect en appreciatie. Spelers willen vooral de DVD's van de wedstrijden waarin ze uitblinken. Ik vermoed niet enkel voor henzelf, maar ook voor hun makelaars. Ik denk dat er weinig clubs bestaan waar alle wedstrijden op DVD verkrijgbaar zijn en de spelers maken daar dan ook dankbaar gebruik van.

In je nieuwe functie ga je samenwerken met Carl Geeraerts. Wat mogen we allemaal van jou verwachten?

"Carl heeft een heel uitgebreid takenpakket. Het is de bedoeling om de commerciële activiteiten te centraliseren en verder uit te bouwen. De eerste taak is het vinden van een nieuwe hoofdsponsor, want CEPA heeft haar contract niet verlengd. Daarnaast is er het uitbouwen van de clubshop, zowel het aantal producten als de interne werking. Meer concreet zullen er binnenkort producten voor kinderen verkrijgbaar zijn en wordt er een online clubshop opgestart.”

Antwerpsupporters zijn niet echt tevreden over de merchandising. Er lijkt dan toch verandering in te komen.

“Ik kan hun ongenoegen zeker begrijpen, maar ik heb als supporter nu ook geleerd dat er steeds twee kanten van het verhaal zijn. En kritiek hebben is altijd makkelijk en soms terecht, maar iedereen moet samen denken hoe het beter kan. We moeten ook luisteren naar de supporters. Ik vind trouwens dat de afgelopen jaar de werking van de clubshop enorm verbeterd is. Er zijn een aantal jonge enthousiaste mensen bijgekomen en ook de FASC zet er mee haar schouders onder.”

Waar denk je dat het commercieel gezien beter kan op Antwerp?

“In het verleden hebben sponsors niet altijd de aandacht gekregen die ze verdienden. Dat is ook niet mogelijk met een te beperkt aantal mensen. Daar moeten we proberen verandering in te brengen. We hopen een aantal oude sponsors terug achter de club te krijgen, want zoals je weet heeft
de club het financieel niet makkelijk. Ik vind wel dat we elke sponsor waar voor zijn/haar geld moeten geven. Het mag niet enkel zijn 'uit liefde voor de club'. De zogenaamde 'return on investment' moet er zijn, anders blijft die goodwill niet duren. Antwerp heeft dan ook heel wat te bieden. Er zijn weinig clubs met zo'n groot aantal supporters, uitstraling, een eigen TV zender, etc. De uitdaging zal erin bestaan om de sponsor hiermee kennis te laten maken en zijn/haar producten aan onze doelgroep voor te stellen.”

Wat verwacht je van uw nieuwe functie op Antwerp?

“Het is alvast een hele uitdaging. Ik ben blij dat ik met mijn supportershart mag proberen de club te helpen. Ik hoop ook dat andere supporters zullen volgen, we staan alvast open voor elk voorstel.”

Alvast bedankt voor het interview.

“Graag gedaan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties