Borowski na één jaar terug naar Werder

Nico Wieme
| 0 reacties
Borowski na één jaar terug naar Werder
Foto: © SC

Tim Borowski keert na een jaartje Bayern München terug naar Werder Bremen. De middenvelder tekende een contract voor drie jaar met optie op een bijkomend seizoen bij de Duitse havenploeg.

“We krijgen er met Tim Borowski een ervaren speler bij, die uitstekend in onze jonge ploeg past”, aldus Werdermanager Klaus Allofs op de clubsite. “We weten wat we aan hem hebben, dat heeft hij Werder Bremen jaren lang getoond.”

 

Borowski had het duidelijk niet naar zijn zin bij Bayern München. “We hebben een voor alle partijen bevredigende oplossing gevonden”, verklaarde Allofs.

 

Werdercoach Thomas Schaaf ontvangt Borowski opnieuw met open armen. “We zijn blij dat deze transfer gelukt is. We hebben met ‘Boro’ vroeger al successen kunnen vieren. Hij kent de structuren in Bremen en ik denk dat hij er zin in heeft.”

 

Borowski zelf ziet een terugkeer naar Werder voor de volle 100 procent zitten. “Ik heb bij Bayern een vreemd jaar achter de rug, maar ik wou die ervaring alleszins meemaken. Nu verheug ik mij op Werder en ik wil absoluut een nieuwe start maken.”

 

De 29-jarige speler speelt al sinds 1996 voor de groen-witten. Eerst bij de jeugd en tussen 2001 en 2008 als profspeler bij de A-kern. Borowski droeg in totaal al 169 keer het Werdershirt en scoorde voor de Noord-Duitsers 23 doelpunten. De middenvelder kwam ook al 33 keer uit voor het Duitse nationale team. In 2006 werd hij met Duitsland derde op het WK in eigen land. Over het transferbedrag is niets bekend gemaakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties