David Brocken met het Noorse nieuws

viki meeuwis
| 1 reacties
David Brocken met het Noorse nieuws

Voetbalkrant.com brengt wekelijks verslag van de wedstrijden in de Tippeligaen, de hoogste klasse in het Noorse voetbal. Vanaf heden zal David Brocken elke week zijn kijk geven op het reilen en zeilen van het voetbal in het hoge noorden.

Rosenborg heeft een kloof geslagen van zes punten, met nog een match minder gespeeld. Het ongenaakbare Rosenborg had het bijzonder moeilijk met het stug verdedigende Lillestrom. Leek dat het een lange tijd 1-1 zou blijven. Maar in de 85 minuut krijgt Rosenborg een omstreden strafschop. Die koelbloedig werd omgezet door mijn ex-ploegmaat Steffen Iversen.

De tweede in de stand, Molde kwam niet verder dan een 1-1 op het veld van Sandefjord.  

Daar is het circus nu op volle toeren aan het draaien. Mame Biram Diouf, de topscorer bij Molde, werd dee week gekocht door Manchester United. Het goede nieuws voor Molde is dat hij het seizoen bij Molde zal uitdoen.

Na die wedstrijd werd er een Afrikaan voor de camera gehaald. Hij beweerde dat hij de jongen naar Molde heeft gebracht en nu zijn deel van de transfer komt opeisen. Journalisten zullen er een vette kluif aan hebben. Diouf zou door een Noorse Fifa agent getransfereerd zijn. Hier gaan we ongetwijfeld nog meer van te horen krijgen.

Mijn ex-club Vålerenga heeft zijn 4de opeenvolgende nederlaag geleden in de competitie, ditmaal tegen Odd Grenland. Vooral de prestatie van de ex-doelman van VIF, nu bij Odd onder de lat, was bewonderenswaardig. Arni Arason, was zoals in goede dagen niet af te troeven. De druk is weer stuk groter geworden bij Vålerenga. Het moment kon niet slechter zijn: deze week moet Vålerenga zijn eerste europese wedstrijd tegen het Griekse POAK spelen . Het zou wel eens een dramatische week kunnen worden voor de ploeg uit Oslo.

Nu, ik hoop dat ze het ritme snel terugvinden. Want zou positief zijn voor het Noorse voetbal moesten ze zich Europees kunnen tonen.

Vanavond moet de ploeg van Kjetil Rekdal, Aalesund, nog aantreden tegen Frederikstad. Moesten ze de drie punten kunnen thuishouden, klimt Aalesund ze terug naast Vålerenga. En dan te zeggen dat Aalesund hier in de Noorse pers bij het begin van het seizoen als degradatiekandidaat nummer een afgeschilderd werd.

Lyn, een ploeg die al jaren meedraait in de hoogste divisie, heeft weer veel averij opgelopen. Het werd een zware 5-2 nederlaag bij Viking. Na de in de pers breed uitgesmeerde geldproblemen van de club, zal dit verlies hen zeker niet helpen. Ze blijken niet weg te geraken van de laatste plaats. De trainer wordt door de supporters onder vuur genomen, maar de directie blijft hem het vertrouwen geven. Benieuwd wat daar de volgende dagen zal gebeuren.

Ik hoop jullie hier vanuit het hoge noorden een beetje op de hoogte te kunnen houden van het Noorse voetbal, zodat de lezers van de Voetbalkrant het beste geinformeerd zijn.

Sportieve viking groeten

David Brocken


David Brocken is vertrouwd met de Tippeligaen, want na een succesvolle carrière bij K. Lierse SK, Anderlecht en Standard werd hij in 2004 door zijn voormalige ploegmaat, Kjetil Rekdal, naar Noorwegen gehaald. Hij speelde gedurende twee jaar bij Vålerenga waarmee hij in 2005 de landstitel binnenhaalde. Hij is dus het best geplaatst om de lezers van Voetbalkrant een kijkje te gunnen in de Noorse voetbalwereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties