Anderlecht: "Standard zit achter zaak-Van Damme"
De Nijs Michael
| 107 reacties
Anderlecht: "Standard zit achter zaak-Van Damme"
Foto: © SC

Het nieuwe seizoen is amper op gang getrapt of het is al hommeles tussen Anderlecht en Standard. Volgens de Brusselaars zit de eeuwige rivaal uit Luik achter de zogenaamde zaak-Van Damme.

Jelle Van Damme liet begin deze week weten dat hij niet wou aantreden in de Europese wedstrijd tegen Sivasspor. De Rode Duivel schermde naar eigen zeggen met een Engelse aanbieding, maar daar gelooft men bij Anderlecht weinig of niets van. Volgens de Brusselaars is concurrent Standard de oorzaak van de onrust. De Rouches wilden Van Damme en Anderlecht tegen elkaar opzetten om de verdediger zo naar Sclessin te halen.

"Ik wist van in het begin dat Standard achter de zaak-Van Damme zat", bevestigt Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck in dS. "Ik weet dat spelers die nog onder contract liggen wel vaker door andere clubs worden benaderd, maar het is een strategie die me niet bevalt. Een dag voor zo'n belangrijke wedstrijd een speler laten zeggen dat hij niet wil spelen, daar zijn weinig woorden voor. Of ik nu boos ben? Neen, dat is geen kwestie van boos zijn. Ik weet nu met wie ik te doen heb."

"Als Van Holsbeeck hier een rel wil van maken, dan doet hij maar", kaatst Standard de bal terug bij monde van Pierre François. "Hij zal helemaal alleen staan. Ik was al stomverbaasd dat hij naar ons verwees op een persconferentie over de zaak. Standard heeft helemaal geen contact opgenomen met Van Damme. Anderlecht werd gewoon geconfronteerd met een probleem dat ik al langer bestrijd, namelijk dat een speler geen Europees meer mag spelen voor een nieuwe club als hij eerder al Europees speelde voor zijn huidige club."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties