Interview De Smet: "Uit respect voor Cerclefans niet gejuicht"

Nico Wieme
| 4 reacties
De Smet: "Uit respect voor Cerclefans niet gejuicht"
Foto: © SC

Stijn De Smet stond na de met 1-3 gewonnen match van AA Gent tegen Cercle Brugge in het middelpunt van de belangstelling. De ex-Bruggeling speelde een goede match en scoorde de belangrijke tweede goal voor de Buffalo’s.

Hoe evalueer je de wedstrijd van AA Gent, Stijn?

De Smet: “De eerste helft speelden we niet goed. Het was even zoeken voor ons. Dan geven we ook nog op een domme manier die tegengoal prijs. We konden voor de rust moeilijk druk zetten. De tweede periode was veel beter. We speelden toen ook veel kansen bij elkaar.”

 

Je vierde je doelpunt vrij ingetogen.

De Smet: “Uiteraard. Ik heb hier bij Cercle twaalf mooie jaren beleefd. De fans hebben mij altijd aangemoedigd en gejuicht bij mijn doelpunten. Uit respect voor hen heb ik mij ingehouden.”

 

Was je ermee bezig dat dit jouw match moest worden tegen je ex-ploeg?

De Smet: “Neen, ik wou hier gewoon winnen en een goede start maken met AA Gent. Ik zat, zeker de tweede helft, behoorlijk in de match. Zo’n prestaties mag Gent van mij verwachten: ik moet de ploeg sturen, doelpunten aanreiken en zelf scoren indien mogelijk.”

 

Neemt Gent de punten verdiend mee naar huis?

De Smet: “Dat denk ik wel. We komen hier 1-0 achter en dan weet je dat het moeilijk zal worden. Uiteindelijk winnen we nog met 1-3 na een sterke tweede periode. Dat is zeer goed. De score had gemakkelijk nog kunnen oplopen. Daarvoor kregen we kansen genoeg. Buiten dat doelpunt en twee kansen heeft Cercle niet veel kunnen klaarmaken.”

 

Had je niet liever in Rome gespeeld dan hier op Cercle?

De Smet: “Ik moet niet te veel ineens willen. Ik ben amper twee weken en twee dagen in Gent. Laat mij maar rustig integreren en dan zien we wel.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties