Kalmar weet Elfsborg te bedwingen

viki meeuwis

In de Zweedse Allsvenskan stonden vandaag drie wedstrijden van de zeventiende speeldag op het programma.

Landskampioen Kalmar kreeg met Elfsborg een moeilijke tegenstander voor de kiezen. Het was Kalmar dat het best van start ging en iets na het half uur leverde dat een doelpunt op van David Elm. Het duurde niet lang vooraleer Elfsborg weerwerk bood. De IJslander Helgi Danielsson kon na een goede voorbereiding van Emir Bajrami scoren.

Na de rust kon Rasmus Elm met een mooi doelpunt de stand op 2-1 brengen. Invaller Abiola Dauda kon met nog tien minuten te gaan de 3-1 als eindscore op het bord zetten. Met deze zege gaat Kalmar aan de leiding in de Allsvenkan, met 33 punten, evenveel als Elfsborg maar met een beter doelpuntensaldo.

IFK Göteborg kreeg BK Häcken op bezoek. Het was ook de thuisploeg die het best aan de match begon en druk zette op de streekgenoot. Hoewel Göteborg het meest balbezit had was het toch Mattias Östberg die kort voor de rust de 1-0 op het bord zette voor BK Häcken. Josef Karlsson wist de voorsprong voor Häcken te vergroten kort na de rust. Nadat John Chibuike zijn tweede gele kaart opliep mocht hij vervroegd gaan douchen en moesten de bezoekers met tien man verder. Nieuwe aanwinst Hannes Stiller kon meteen zijn waarde bewijzen door in de slotminuut te scoren. In de toegevoegde tij kon Tomas Olsson de gelijkmaker nog binnenwerken. Zo wist Göteborg een dramatische nederlaag te vermijden en alsnog een puntje te pakken.

Brommapojkarna ging meteen goed van start want Philip Haglund kon in de vierde minuut al scoren en zo Halmstad op achtervolgen aanwijzen. De thuisploeg bleef domineren en op het half uur kon Dalil Benyahia de 2-0 maken. Na de rust kwam Halmstad beter in de wedstrijd maar het duurde tot het een hoekschop kreeg dat Emir Kujovic voor Halmstad kon scoren.