FCV Dender vond verdediger dankzij een reis

Mathias Dumarey
| 7 reacties
FCV Dender vond verdediger dankzij een reis
Foto: © SC

FCV Dender, volgend seizoen actief in de tweede klasse, heeft op een vreemde manier verdedigende versterking gevonden. De zoon van Dender-manager Patrick Asselman vond een speler op reis in de Provence.

Na het google-verhaal van Istvan Bakx, mag je er nu het reisverhaal van Oumar Cissé aan toevoegen. Yannick Asselman, de zoon van Patrick Asselman, was op vakantie in de Provence en raakt ginds aan de praat met een sportmonitor uit Guinée. Bleek dat die man, Oumar Cissé, ook een voetballer was en einde contract was bij de Franse tweedeklasser Clermont Foot.

"Toen ik me voorstelde als Belg, begon hij spontaan te praten over Lokeren waar hij nog zes maanden had getraind onder Georges Leekens", aldus Asselman jr. in HNB. Asselman nam Cissé mee naar België en gaf hem onderdak. In een oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem maakte Cissé een goede indruk en zondag werd hij dan voorgesteld als nieuwe speler.

"Bij Lokeren kreeg ik geen echte kans van Leekens. Verder dan de beloften raakte ik niet. Leekens zei me dat hij me zou blijven volgen tot Olivier Doll zijn carrière zou afsluiten. Dan zou ik een nieuwe kans krijgen als centrale verdediger. Die kans wil ik nu bij Dender grijpen", aldus Cissé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties