Koster: "Ga nog niet over crisis spreken"

De Nijs Michael
Koster: "Ga nog niet over crisis spreken"
Foto: © SC

Club Brugge kon dit seizoen nog geen enkele keer overtuigen. Vanavond staat de West-Vlaamse club voor de levensbelangrijke wedstrijd in Lahti. Trainer Adrie Koster wil vooraf echter geen rekening houden met een Europese uitschakeling.

"Alle spelers beseffen het belang van deze wedstrijd", onderstreept Koster bij Sporza. "Uit de heenmatch leerde ik dat Lahti een goed voetballend en leep team is, gestuurd door een Litmanen die nog steeds van uitzonderlijke kwaliteit is. We zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen en zelf voor een goaltje gaan, zonder verdedigend iets weg te geven."

"Als je in Lahti de kwalificatie niet kunt afdwingen, heb je in Europa niets te zoeken", beseft de Nederlander, die geen rekening wil houden met een nederlaag. "Ik ga nu nog niet over een crisis spreken en 'als dit' en 'als dat'. Eerst die wedstrijd tegen Lahti spelen, daarna is er nog genoeg tijd voor conclusies."

Wesley Sonck is overigens ook vanavond niet zeker van een basisplaats. "Dat zien we wel", reageert Koster. "Ik stel een team samen met de grootste kans om te winnen. Dan kan het al eens dat een grote naam even niet speelt."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties