'Van der Vaart zou gratis weg kunnen bij Real'

Mathias Dumarey
| 9 reacties
'Van der Vaart zou gratis weg kunnen bij Real'
Foto: © SC

Met de grote trom werd Rafael Van der Vaart (foto) binnengehaald bij Real Madrid, maar ondertussen lijkt de vernedering compleet. De kans is groot dat de Nederlandse middenvelder de club gratis mag verlaten.

Rafael Van der Vaart zit in een uitzichtloze situatie bij Real Madrid want trainer Manuel Pellegrini ziet het niet zitten met de Nederlander. De middenvelder wil dan ook graag de club verlaten en desnoods gratis. Door de grote poort afscheid nemen zit er dus hoegenaamd niet in.

Van der Vaart zou desnoods naar de rechter kunnen stappen om transfervrij weg te mogen. Een precedent met de Spanjaard Antonio Barragan bij Deportivo La Coruña opent deuren voor de Nederlander. Barragan was vorig jaar geblesseerd bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen en kreeg nog geen rugnummer toebedeeld. Toen hij helemaal hersteld was, kreeg hij nog steeds geen rugnummer en daarop stapte Barragan naar de rechter.

De advocaat van de Spanjaard bracht als argument aan dat Deportivo contractbreuk had gepleegd door hem geen rugnummer te geven. De rechter gaf Barragan gelijk en het contract moest meteen worden ontbonden. De Galiciërs kregen daarbovenop nog een geldboete van 400.000 euro. Van der Vaart zit nu in hetzelfde schuitje. Ook hij kreeg nog geen rugnummer. Om hem nog eens extra onder druk te zetten nam Pellegrini de middenvelder niet mee naar de VS voor wat oefenwedstrijden en ook in Spanje werd hij niet geselecteerd. Van der Vaart heeft in Madrid nog een contract voor vier seizoenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties