Analyse Belgen bloeien open in Premier League

Yves Dekoning
| 4 reacties
Belgen bloeien open in Premier League

Men mag geen conclusies trekken na één speeldag, maar bepaalde ploegen lieten toch al in hun kaarten kijken. Ondertussen doen de Belgen het steeds beter in de Premier League

Arsenal haalde meteen zwaar uit bij Everton. De Toffees willen de topploegen het vuur aan de schenen leggen, maar dat vuur terug aanwakkeren na de 1-6 pandoering is een moeilijke opgave. Bij de Gunners debuteerde Thomas Vermaelen ijzersterk en nam zelfs de tweede goal voor zijn rekening. Hij oogstte meteen lof van Arsene Wenger. Bij Everton speelde Marouane Fellaini degelijk, ondanks de zware nederlaag.

Bij Manchester United tekende Wayne Rooney present voor zijn eerste seizoenstreffer, 1-0 volstond om de drie punten thuis te houden tegen Birmingham. Het afscheid van Cristiano Ronaldo lijkt de andere spelers een nieuwe boost te geven. Ook goed nieuws voor Richie De Laet, door blessureleed bij de Red Devils moet de jonge Belg de komende weken speelkansen krijgen.

Chelsea moest wachten tot de 92ste minuut om de drie punten uit de brand te slepen tegen Hull. Met zijn tweede doelpunt van de avond velde Didier Drogba het verdict. Chelsea creëerde kansen bij de vleet, maar de moedige Tigers gingen strijdend ten onder. Na de 2-1 op de valreep is het vertrouwen bij de Blues zeker niet aangetast.

Liverpool FC is de eerste topploeg die een steek laat vallen. Een verplaatsing naar Tottenham is nooit simpel, maar vooral het niveau was bedroevend. Voor rust had Robbie Keane eigenlijk al minstens twee keer moeten scoren. Uiteindelijk opende Benoit Assou-Akotto de score. Na rust mocht Steven Gerrard een strafschop omzetten, maar Sebastien Bassong bracht de Spurs meteen 2-1 voor. Liverpool claimde nog enkele keren een penalty, maar de zege voor Tottenham was oververdiend. De Reds zullen snel uit een ander vaatje moeten gaan tappen als ze een serieuze titelkandidaat willen worden dit seizoen.

Manchester City moest niet lang wachten op de eerste goal van Emmanuel Adebayor, na drie minuten spelen trof hij al raak. Via Stephan Ireland werd het uiteindelijk 0-2 bij Blackburn. Vincent Kompany ligt nog in de lappenmand. Opvallend: Craig Bellamy kreeg de voorkeur op Carlos Tevez, die na rust mocht invallen. Het blijft afwachten hoe lang City kan meegaan, maar de start was alvast positief.

Aston Villa verloor thuis verrassend met 0-2 van Wigan. Portsmouth ging ook op eigen veld onderuit, 0-1 tegen Fulham. Er viel wel "goed" nieuws te rapen voor Anthony Vanden Borre. Hij was nog niet speelgerechtigd door administratief getreuzel. Peter Storrie was woedend, een teken dat Pompey serieus gelooft in de Belgische rechtsback? Sunderland won 0-1 in Bolton, opnieuw een kleine verrassing. Wolves verloor met 0-2 van West Ham. Bij Stoke City (2-0 tegen Burnley) scoorde Ryan Shawcross één van de twee doelpunten. De verdediger blijft de interesse genieten van enkele topclubs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties