Van Holsbeeck: "Tegen Lyon voor 15 miljoen euro"

Mathias Dumarey
| 45 reacties
Van Holsbeeck: "Tegen Lyon voor 15 miljoen euro"
Foto: © SC

Anderlecht staat voor twee heel erg belangrijke wedstrijden tegen het Franse Olympique Lyon. Manager Herman Van Holsbeeck benadrukt het belang van kwalificatie voor de Champions League nog eens.

"Er staat tegen Olympique Lyon erg veel op het spel voor ons. Niet alleen sportief, maar vooral ook financieel. Dankzij het behalen van de groepsfase van de Europa League hebben we al drie miljoen euro op zak, de recettes van de partijen tegen Sivasspor en Lyon meegerekend", aldus Herman Van Holsbeeck in Le Soir en HLN.

"Mochten we ons kwalificeren voor de Champions League, dan komt daar nog eens een bedrag tussen de twaalf en vijftien miljoen euro bij. Dan komen we op een som van achttien miljoen euro en dat is meer dan mochten we ons als rechtstreekse kampioen hebben geplaatst."

Van Holsbeeck is erg verheugd dat Anderlecht het zogenaamde 'champagnevoetbal' op de mat legt. "We blijven wel met beide voeten op de grond. Op Anderlecht zijn de supporters positief tot aan de volgende wedstrijd. Als we verliezen, is alles weer weg. Het doet me wel plezier dat we opnieuw techniek en heel mooie acties zien in het Vanden Stockstadion. Met Mbark Boussoufa, Matias Suarez en Lucas Biglia is het voetbalplezier terug. We spelen met dezelfde ploeg als vorig jaar, maar Nicolas Frutos is terug en Suarez is helemaal ontbolsterd", besluit Van Holsbeeck. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties