Analyse Malaise aan de Mersey?

Yves Dekoning
| 4 reacties
Malaise aan de Mersey?

Malaise aan de Mersey? Misschien is het nog niet zo ver, maar Everton staat laatste en Liverpool verloor al twee keer op drie wedstrijden. Ondertussen blijven de Londense ploegen indruk maken en hun matchen winnen.

Liverpool FC verloor op eigen veld met 1-3 van Aston Villa. De Villains waren slecht aan het seizoen begonnen, maar zetten dat op Anfield recht. Zo duwen ze de Reds wel in de achtervolging. Chelsea en Tottenham staan al zes punten voor en Arsenal met een match minder gespeeld drie. De Spurs wonnen de derby op West Ham met 1-2. Chelsea won de andere Londense ontmoeting in Fulham met 0-2. De druk ligt dus al vroeg op het seizoen bij Liverpool, dat moeite lijkt te hebben om het vertrek van Xabi Alonso op te vangen.

Arsenal blikte Portsmouth in met 4-1. Portsmouth parkeert zoals verwacht onderaan, maar krijgt daar verrassend het gezelschap van Bolton, Blackburn en Everton. De Toffees verloren van promovendus Burnley, dat eerder al Manchester United klopte. Het kan een raar seizoen worden met een handvol ambitieuze ploegen die slecht uit de startblokken zijn geschoten en degradatiekandidaten die meteen punten sprokkelen.

Ondertussen won Manchester City zijn eerste twee duels. Tegen Wolves (1-0) scoorde Emmanuel Adebayor opnieuw. Man Utd won met 0-5 in Wigan, dankzij een doelpuntenorkaan in het laatste half uur. Belangrijkste vaststelling is misschien wel dat Michael Owen het scoren niet verleerd is en terug op niveau komt.

De strijd is nog niet gestreden, eigenlijk moet alles nog beginnen. Toch wordt het voor sommige ploegen al moeilijk om hun doelstellingen te bereiken. Liverpool moet nu dringend een hele reeks wedstrijden op rij winnen als het nog kampioen wil spelen en ook Everton moet zich dringend herpakken als het Europees voetbal wil afdwingen. Het blijft uitkijken hoe lang Man City en Tottenham bovenaan blijven meedraaien. Zo veel te langer ze kunnen blijven winnen, zoveel te meer worden het ploegen om rekening mee te houden.

Alle uitslagen en komende wedstrijden =>
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties