Afonso Alves kiest Qatar boven Ajax

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Afonso Alves kiest Qatar boven Ajax
Foto: © SC

Afonso Alves (foto) trekt zo goed als zeker niet naar Ajax Amsterdam. Hij zou een avontuur in Qatar verkiezen. Zijn huidige club, FC Middlesbrough, accepteerde even geleden al een bod van Al-Sadd en nu is Alves er dus ook uit.

Afonso Alves imponeerde destijds in de Nederlandse competitie toen hij doelpunten bij de vleet scoorde voor SC Heerenveen. Zelfs Chelsea toonde toen interesse, maar uiteindelijk werd het na heel wat vijven en zessen FC Middlesbrough. In Engeland kon hij de goede lijn van in Nederland niet doortrekken. Alves kon FC Middlesbrough niet behoeden voor de degradatie en vervolgens wilde hij zich ook niet begraven in The Championship, de Engelse tweede klasse.

Al-Sadd, een club uit Qatar, zou vorige week negen miljoen euro geboden hebben voor de Braziliaanse spits. Het bod werd aanvaard door de Engelsen. Middlesbrough doet wel serieus verlies op de transactie want Alves werd destijds voor 19 miljoen euro weggekocht uit Friesland. De spits liet aanvankelijk weten dat hij geen zin had om naar Qatar te verhuizen, maar is op dat idee teruggekomen. Middlesbrough probeert nu ook een andere dure vogel, de Turk Tunçay Sanli, te slijten aan geïnteresseerde teams.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties