Mutu: "Ik kan gewoon geen 17 miljoen euro betalen"

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Mutu: "Ik kan gewoon geen 17 miljoen euro betalen"
Foto: © SC

Adrian Mutu (foto) werd in juli door het Internationale Sporttribunaal (TAS) veroordeeld tot het betalen van een som van 17,2 miljoen euro aan Chelsea FC. De Roemeen zegt dat hij dat bedrag gewoon niet kan betalen.

Adrian Mutu werd in 2004 ontslagen bij Chelsea FC nadat hij was betrapt op het gebruik van cocaïne. Nadat de Roemeen zijn schorsing had uitgezeten, tekende hij transfervrij een contract bij Juventus Turijn. Eerder had Chelsea 24 miljoen euro betaald toen het hem aankocht. De Engelsen konden er niet om lachen en spanden een zaak in bij de wereldvoetbalbond FIFA om een groot deel van die aankoopsom te kunnen terug verdienen.

De FIFA bepaalde uiteindelijk dat Mutu 17,2 miljoen euro moest betalen aan Chelsea. De spits ging daartegen in beroep bij het TAS, maar daar haalde hij bakzeil. Mutu moet dus het gigantische bedrag ophoesten, maar kan dat niet. "Ik heb het geld gewoonweg niet. Ik denk dat er op deze wereld maar vier of vijf spelers zijn die dat wel zouden kunnen. Ik ben momenteel aan het overleggen met mijn advocaten en hoop dat we tot een compromis kunnen komen", aldus de Roemeense international.

Een advocaat van de FIFpro, de wereldwijde voetbalvakbond, heeft Mutu alvast wat hoop gegeven door te stellen dat hij ook een beroep kan doen op zijn eerder werkgevers om een deel van de som te betalen, zoals Juventus en Livorno. Toen Juventus Mutu transfervrij binnenhaalde, verhuurde het hem meteen aan de laatstgenoemde club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties