G8: Italië en Ierland nog steeds op koers

Philippe Crols
| 3 reacties
G8: Italië en Ierland nog steeds op koers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In groep 8 lijken de eerste twee plaatsen verdeeld. Italië en Ierland wonnen zaterdag en zorgen zo voor afscheiding met de nummer drie, Bulgarije. De Bulgaren grepen tegen Montenegro wel de laatste strohalm.

Italië won op bezoek bij Georgië met 0-2 en lijkt zo goed als zeker van de kwalificatie voor het WK. Het heeft slechts een puntje meer dan Ierland, maar het heeft wel een match minder gespeeld. Kaka Kaladze (foto) scoorde tweemaal tegen zijn eigen team en zorgde zo voor de zege van de wereldkampioen.

Ook de Ieren wonnen. Kevin Doyle opende op bezoek bij Cyprus de score alvorens Marios Elia gelijkmaakte. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar de onvermijdelijke Robbie Keane zorgde ervoor dat de Ieren toch nog met een belangrijke driepunter terugkeerden naar Dublin. 

Bulgarije mag nog een beetje hopen op een WK-ticket. Tegen Montenegro kwam het na een goal van Stevan Jovetic wel op achterstand, maar daarna stelde de thuisploeg orde op zaken. Radostin Kishishev, Dimitar Berbatov, Dimitar Telkiyski en Valeri Domovchiyski telden de bezoekers uit. 

1.
Italië
7
17
2.
Ierland
8
16
3.
Bulgarije
7
11
4.
Cyprus
7
5
5.
Montenegro
7
4
6.
Georgië
8
3


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties