Franse bond denkt niet aan ontslag van Domenech

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Franse bond denkt niet aan ontslag van Domenech
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Raymond Domenech (foto), de bondscoach van de Franse nationale ploeg, staat nog altijd niet ter discussie bij de Franse voetbalbond. Zaterdag raakte Frankrijk in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Roemenië.

Frankrijk speelt woensdag een cruciale interland tegen Servië, maar voorlopig ziet het er niet naar uit dat de haantjes zich rechtstreeks zullen plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. Servië is autoritair groepsleider met vier punten meer dan Frankrijk. Er moeten nu nog drie wedstrijden gespeeld worden.

Jean-Pierre Escalettes
denkt er niet aan om bondscoach Raymond Domenech vroegtijdig door te sturen. "Ik hoop echt dat het voor iedereen duidelijk is dat Domenech de meest geschikte persoon is om bondscoach te zijn van Frankrijk. Ook al moeten we via play-offs onze plaats in Zuid-Afrika afdwingen, dan nog zal de Franse bond vertrouwen in hem houden", aldus de bondspreses.

Domenech moest vorig jaar al vrezen voor ontslag toen het EK dramatisch verliep voor Frankrijk. De ploeg moest al na de eerste ronde naar huis. De Franse voetbalfederatie behield echter het vertrouwen. Bij een stemming onder negentien bestuursleden stemden achttien leden voor het aanblijven van Domenech en was er een onthouding. Ook UEFA-baas Michel Platini wilde Domenech in het zadel houden bij de Fransen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties