"Slechts één woord voor de KBVB: amateurisme"

Nico Wieme
| 7 reacties
"Slechts één woord voor de KBVB: amateurisme"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Bij de Belgische Voetbalbond trekken ze maar geen lessen uit het verleden. Ze kunnen aan de Houba de Strooperlaan ondertussen al een aardig blunderboek voorleggen. Eén man heerst over allen: Philippe Collin.

François De Keersmaecker beseft als geen ander dat hij als bondsvoorzitter niet de daadkracht heeft als bijvoorbeeld zijn voorganger Michel D'Hooghe. Te pas en te onpas wordt de huidige bondspreses teruggefloten door zijn achterban. HLN schetst een mooi beeld van de drie tenoren uit het bestuur van de KBVB.

"De bondsvoorzitter wordt bijgestaan door CEO Jean-Marie Philips en de voorzitter van de Technische Commissie Philippe Collin. Eerstgenoemde staat bekend als de meest lucide in het triumviraat, maar zijn Rambotechnieken stuiten op veel ongenoegen bij de bondstop. Meermaal teruggefloten wegens zijn ongezouten mening, is de sportieve stem van Philips nul."

"Bijna alle bevoegdheden en beslissingen vallen in de schoot van Collin en Michel Sablon, de Technisch Directeur, die graag zal beamen dat hij erbij zit voor Piet Snot. Collin trekt in Brussel aan de touwtjes, tot groot afgrijzen van veel van zijn commissieleden, die hem beschuldigen van solisme, vriendjespolitiek en een bestuur naar eigen goeddunken."

"De top van de KBVB is een stuurloos schip, dat het blunderboek steeds aanvult met nieuwe episodes. Voor dit alles is slechts één woord, copyright Stijn Stijnen: AMATEURISME!"
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties