Groep D: Chelsea te sterk voor FC Porto

Fabian Morren

Chelsea is meteen leider in groep D na een kleine zege op FC Porto. APOEL Nicosia verraste bij Atletico Madrid.

Chelsea - Porto 1-0

Frank Lampard kreeg de kans om Chelsea al na zeven minuten op voorsprong te brengen, maar de middenvelder kopte te zwak op een voorzet van Salomon Kalou. Ook Anelka kende met een schot geen succes.

In de tweede helft lukte het wel voor de thuisploeg. Nicolas Anelka verschalkte in twee pogingen doelman Helton. Nadien kreeg de thuisploeg een hoop kansen om er minstens 2-0 van te maken, maar meer doelpunten bleven uit. In de slotfase moest Cech zijn team nog twee keer behoeden voor de gelijkmaker en kreeg Fernando (Porto) een terechte rode kaart.

Atletico Madrid - APOEL Nicosia 0-0

Het gaat niet goed met Atletico Madrid. Zelfs tegen de kampioen van Cyprus kon de Spaanse club niet winnen.

Nicosia had zelfs de beste kans in de eerste helft, maar Charalambides liet het na om de bezoekers op voorsprong te brengen.

Wat Atletico liet zien, was matig voetbal. Agüero en Forlan zorgden voor niet voldoende dreiging en brachten de APOEL amper in de problemen. Zo bleef het 0-0. Een uitslag waar Atletico absoluut niet tevreden mee kan zijn.