Sonck: "Genk heeft mij niet gebeld"

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Sonck: "Genk heeft mij niet gebeld"
Foto: © SC

Wesley Sonck heeft de stilte doorbroken. De aanvaller van Club Brugge wil na een tijd van stilzwijgen enkele misverstanden uit de wereld helpen.

Sonck kreeg de voorbije maanden bakken kritiek over zich over de omgang met zijn invallersstatuut. In Lahti zou hij assistent-trainer Peter Balette genegeerd hebben.

Lakse opwarming

“Als ik op de bank moet zitten, ben ik nooit tevreden”, zegt Sonck in De Morgen. “Balette zegt aan invallers wat ze moeten doen. Maar voor een match hangen papieren in de kleedkamer. Ik bekijk die altijd. Ook als ik op de bank zit. Ik wist dus alles en Balette weet dat.”

Op Mechelen kreeg hij het verwijt dat hij zich te laks opwarmde. “Als ik weet dat ik niet ga spelen, moet ik mij toch niet als een gek opwarmen. Ik ben toen wel niet goed ingevallen. Ik heb daar geen problemen mee om dat toe te geven.”

 

Sonck werd tijdens de transferperiode hardnekkig gelinkt aan Racing Genk. “Er hebben vijf Belgische clubs en een buitenlandse ploeg zich gemeld. Daarom wilde ik ook niet praten met de pers. Genk heeft één keer met club gebeld. Zelf heb ik nooit contact gehad.”

Einde contract

In juni is Sonck einde contract, maar de Rode Duivel tekende nog niet bij. “Ik kon mij niet vinden in het voorstel van Club. Het bestuur zegt dat ik één van de belangrijkste spelers ben. Zeg dat dan toch niet, denk ik dan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties