"Doorbraak Lukaku mentaal zwaar voor De Sutter"

"Doorbraak Lukaku mentaal zwaar voor De Sutter"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Marc Degryse is één en al bewondering voor de prestaties van Romelu Lukaku. De analist vergelijkt de Anderlechtspits met Nii Lamptey. Voor Tom De Sutter betekent de doorbraak van deze nieuwe vedette een mentale klap.

"De nieuwe bondscoach (Dick Advocaat, red.) vroeg de media om niet zo snel spelers op te hemelen die een keertje een paar goede matchen spelen. Maar we kunnen nu toch niet zwijgen over Romelu Lukaku? Ik durf gerust het woord fenomeen te gebruiken", beweert Marc Degryse in HLN.

"Ik kan me dergelijk talent sinds lang niet meer herinneren. Toen ik bij Anderlecht speelden, hadden we de 16-jarige Nii Lamptey - van wie Aad De Mos vond dat hij klaar was. Lamptey was inderdaad een klasbak, en voor zijn leeftijd bijzonder gespierd. De rest van de groep stelde zich vragen of Lamptey wel zestien was; hij kwam van Ghana, we wisten er het fijne niet van", aldus Degryse.

"Lukaku is hier geboren. Daar bestaan geen twijfels over. Ik zou donderdag met hem tegen Ajax spelen. Ariel Jacobs moet profiteren van de flow waarin hij zit. Voor Tom De Sutter moet dit mentaal zwaar zijn. Hij is gehaald als nieuwe vedette in de spits, maar wordt nu geblokkeerd door een 16-jarige. De Sutter moet nu tonen dat hij een grote kan worden: hij moet zich optrekken aan de concurrentiestrijd en profiteren van elk kansje dat hij krijgt", vindt Degryse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties