Jacobs: "Ajax collectief aan banden leggen"

Nico Wieme
| 17 reacties
Jacobs: "Ajax collectief aan banden leggen"
Foto: © SC

Anderlecht ontvangt donderdag Ajax in de Europa League. Ariël Jacobs kijkt die wedstrijd met het nodige vertrouwen tegemoet.

"Voor ons is dit een galamatch, voor Ajax een gewone Europese opdracht. Dat zegt veel over de verhoudingen tussen de twee clubs en dat is jammer. Ajax is individueel sterk, vooral in de aanval. Door hun positiespel lijkt alles eenvoudig bij hen en vinden ze altijd de vrije man”, zei Ariël Jacobs aan Sporza.

 

“In principe is Ajax beter dan wij, maar voetbal is een collectieve sport en we proberen met ons collectief hun individuen aan banden te leggen”, lichtte de Anderlechtcoach een tipje van de sluier.

 

Tegen Germinal Beerschot kwam paars-wit offensief voor de dag, iets wat Jacobs ook tegen de Amsterdammers van plan is. “De spelers hebben in die match beseft dat je alleen zo aanvallend kunt spelen als iedereen zijn defensieve taken opneemt. Als je dat niet doet, krijg je het zelfs in de Belgische competitie lastig”, aldus Jacobs.

 

De 16-jarige Romelu Lukaku zal vermoedelijk opnieuw niet in de basis starten. “Het is dansen op een slappe koord, want we willen hem niet opbranden. Maar een jonge speler die toont dat hij het niveau aankan, moet je laten spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties