WK-stadions zullen tijdig klaar zijn

Nico Wieme
| 2 reacties
WK-stadions zullen tijdig klaar zijn

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De FIFA kan met een gerust gemoed het WK van 2010 in Zuid-Afrika tegemoet kijken. Na een inspectieronde stelde de Wereldvoetbalbond vast dat de stadions op tijd klaar zullen zijn.

Vijftig afgevaardigden van de FIFA en van het Lokaal Organisatiecomité (LOC) hebben de werken gedurende zes dagen bezocht. “Deze inspectie heeft aangetoond dat alles op tijd zal klaar zijn en dat al wat we nodig hebben voorhanden zal zijn”, zei Ron DelMont, delegatieleider en leider van de werken van de FIFA in Zuid-Afrika.

 

In het eerste trimester van 2010 zullen alle tien de stadions gebruiksklaar zijn, de vijf nieuwe en de vijf gerenoveerde. “We hebben één of twee kleine mankementen vastgesteld in de gaststeden, maar niks onrustwekkends”, bevestigde Dereck Blanckensee van het LOC.

 

“Wij hebben er alle vertrouwen in dat alles op tijd klaar zal zijn voor een schitterende Wereldbeker”, aldus Danny Jordaan, voorzitter van het LOC. “Er zullen 570 nieuwe autobussen geleverd werden, om het transport tijdens het WK in goede banen te leiden. Op het vlak van transport is er ook vooruitgang op het vlak van treinen. Tijdens het WK zal er in de treinen mobiele politie aanwezig zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties