Vandendriessche aan de basis van opstappen Stijnen

Anthony Van der Planken
| 32 reacties
Vandendriessche aan de basis van opstappen Stijnen
Foto: © SC

Keeperstrainer Franky Vandendriessche is de rechtstreekse oorzaak van Stijn Stijnens vertrek bij de nationale ploeg. Dat meldden verschillende bronnen aan de VRT.

Stijn Stijnen kondigde maandag aan niet meer beschikbaar te zijn voor de nationale ploeg. Wat precies de aanleiding was, wilde de doelman niet kwijt, al hekelde hij wel het gebrek aan professionalisme in de technische omkadering van de Rode Duivels. "Iedere bondscoach maakt keuzes en daar kan ik perfect mee leven", aldus Stijnen. "Waar ik niet kan mee leven is dat een lid van de technische staf dagen voor de officiële bekendmaking de pers informeert over de nieuwe ploegopstelling en dat een vooraanstaand bondslid daarover zijn volle goedkeuring laat blijken."

Over wie het precies ging, wilde Stijnen niet kwijt. Filip Joos, presentator van het programma Extra Time op de VRT, kwam er wel achter. Volgens Joos viseert Stijnen Franky Vandendriessche, keeperstrainer bij de nationale ploeg. Die zou na de wedstrijd Moeskroen - Club Brugge van vorige week een aantal journalisten verteld hebben dat Stijnen wellicht niet in doel zou staan in de interland tegen Turkije. Vandendriessche had naar verluidt weinig positieve woorden over voor de doelman van Club. Bovendien gaf hij nagenoeg de hele selectie vrij aan de aanwezige journalisten, terwijl die op dat moment nog niet bekend was.

Benieuwd wat bondscoach Dick Advocaat denkt van de loslippigheid van Vandendriessche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties